Експерти: скорочення ВВП Португалії через заходи жорсткої економії може скласти 2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: скорочення ВВП Португалії через заходи жорсткої економії може скласти 2%

Казна та Політика
153
Економічний спад в Португалії може скласти 2% в 2011 і в 2012 роках в результаті жорсткої економії, передбаченої договором країни з Європейським союзом (ЄС) і Міжнародним валютним фондом (МВФ) про надання екстреного трирічного кредиту, вважають урядові експерти. За їх словами, після узгодження цього пакету заходів з європейськими структурами стали очевидні "ознаки майбутнього скорочення ВВП Португалії на 2% в 2011 і 2012 роках".
Як відзначають експерти, в рамках програми зі скорочення бюджетного дефіциту уряд Португалії піде на підвищення автомобільних податків та податків на майно, а також скорочення асигнувань на охорону здоров'я, освіту й житлове будівництво.
Раніше Португалія досягла домовленості з ЄС і МВФ про умови надання фінансової допомоги, підписавши меморандум про взаєморозуміння з Європейською комісією, Європейським центральним банком і МВФ. За оцінками португальської влади, умови угоди з Євросоюзом і МВФ дадуть Португалії більше часу на скорочення бюджетного дефіциту країни, ніж раніше передбачалося.
Розмір фінансової допомоги офіційно не повідомляється, однак, за даними джерела, близького до переговорів, обсяг трирічного кредиту складе 78 млрд євро.
Для ухвалення пакету заходів жорсткої економії в Португалії повинна пройти остаточна процедура його узгодження з опозицією напередодні парламентських виборів, які відбудуться через місяць. Сьогодні в Португалії для переговорів з опозицією з цього питання прибули уповноважені представники ЄС і МВФ.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас