Томенко: Місцева преса перетворилася на "літописи" життя глав адміністрацій за гроші місцевої громади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Місцева преса перетворилася на "літописи" життя глав адміністрацій за гроші місцевої громади

Казна та Політика
231
Найбільш залежною в Україні є місцева преса, оскільки працює за принципом - "все про чиновників за гроші місцевої громади". Таку думку висловив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, повідомила прес-служба політика.
Він зазначив, що оскільки засновниками ЗМІ (особливо друкованих) є місцева влада, то самі ЗМІ перетворилися на "літописи" життя голів обласних чи районних адміністрацій.
Віце-спікер підкреслив, що в місцевій пресі, крім докладних описів - "що заявив і про що подумав голова обласної, районної адміністрації або мер", зазвичай можна прочитати лише вітання або некрологи.
"Все інше монопольно належить місцевій владі. Отака виникла парадоксальна ситуація за гроші платників податків, за гроші місцевої громади - ані слова про реальне життя місцевої громади, а детальний аналіз про життя чиновників", - сказав Томенко.
Водночас, за словами віце-спікера, якщо порівнювати ситуацію з радянськими часами, то в місцевих ЗМІ діє тільки повага до однієї партії і до місцевих керівників.
"Правда, за радянських часів місцева влада не могла додуматися висвітлювати через ЗМІ хід днів народжень місцевих чиновників, або до днів народжень друкувати у виданнях по 50-60 фотографій", - зазначив Томенко.
За його словами, якщо ми хочемо говорити про реальну свободу преси, потрібно починати саме з місцевої преси.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас