Глава Лукойлу передрікає подорожчання бензину на 5-7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Лукойлу передрікає подорожчання бензину на 5-7%

Енергетика
304
Голова найбільшої російської приватної нафтової компанії Лукойл Вагіт Алекперов заявив, що ціни на бензин в Росії можуть зрости на 5-7%, оскільки нинішня ціна не відображає затрат, які несуть виробники палива.
"Ми вважаємо, що ціна може зростати, але незначно. П'ять-сім відсотків могло би бути стримуючим фактором, якщо, звичайно, уряд зняв би акциз, який був введений з першого січня", - сказав пан Алекперов в інтерв'ю телеканалу Russia Today.
За словами Вагіта Алекперова, можливе підвищення цін на паливо пов'язано з тим, що "збіглося воєдино - знову різке зростання ціни на сиру нафту і зростання акцизного навантаження на літр бензину, який надходить споживачам".
За словами Алекперова, сьогоднішня ціна на ринку РФ не відображає тих витрат, які несуть компанії на виробництво бензину, дизельного палива і на доставку їх споживачу. В даний час в низці регіонів Росії відзначається дефіцит палива. У даних ринкових умовах компаніям вигідніше експортувати паливо, ніж продавати на внутрішньому ринку, і воно "вимивається" з внутрішнього ринку.
Експерти вважають, що, зокрема, незалежні гравці постануть перед вибором - підвищувати ціни на паливо, або згортати бізнес. ФАС заявила, що проведе нову перевірку нафтових компаній у зв'язку з випадками браку палива в регіоні, повідомляє РИА "Новости".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас