Вирішення екологічних проблем Криворізького басейну обійдеться в 11 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вирішення екологічних проблем Криворізького басейну обійдеться в 11 млрд грн

Казна та Політика
168
Дніпропетровська облрада має намір знайти 11 млрд грн для вирішення екологічних проблем Криворізького басейну протягом 12 років.
Згідно з прийнятою в кінці минулого тижня депутатами облради програмою, «для реалізації програми передбачається залучення власних коштів підприємств-забруднювачів та інших джерел, у тому числі інвесторів та бюджетів різного рівня».
Комплекс заходів, передбачених програмою, передбачає заходи з пиловловлення для підприємств Кривого Рогу, проектування та будівництво установок утилізації біогазу, а також колекторів, будівництво та реконструкцію систем водопостачання, вдосконалення технологій підготовки питної води, розширення і реконструкцію загальноміських каналізаційних очисних споруд, реконструкцію систем очищення дренажних вод, річок та водойм міста, розробку водоохоронних зон річок Інгулець, Саксагань та інших водних об'єктів на території міста; рекультивацію порушених гірничими роботами земель.
Реалізація цих заходів дозволить знизити обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферу на 139,1 тис тонн/рік; обсяг скидів стічних вод - на 269 тис кубометрів; утилізувати 292 тонни токсичних відходів та рекультивувати 116 га землі.
У Криворізькому басейні розташовано 8 з 11 підприємств України з видобутку та переробки залізорудної сировини.
Безпосередньо в Кривому Розі розташовано 109 промислових підприємств, що є джерелами забруднення навколишнього середовища. Цими підприємствами накопичено близько 8,7 млрд тонн відходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас