Соколовський: Жоден експерт не візьметься за експертизу газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський: Жоден експерт не візьметься за експертизу газових контрактів

Енергетика
488
Жоден солідний експерт не візьметься за експертизу контрактів, які мають комерційні нюанси. Так прокоментував журналістам намір екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко провести експертизу газових контрактів в ЄС експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський, пишуть УНН.
Соколовський зазначив, що ніхто таким чином не буде псувати свій імідж.
При цьому він висловив думку, що уряд не зважиться судитися з Росією, тому що це можна було зробити вже давно.
"Крім того, ніде чітко не задекларовано, що виникла суперечка. Переговори тривають ще з березня минулого року, і чому брати за точку відліку саме останні переговори - не зовсім зрозуміло", - підкреслив експерт.
На його думку, Україна повинна розірвати цей контракт і говорити про підготовку принципово нового документа, з урахуванням тих реалій, які з'явилися.
"На європейському газовому ринку відбулося багато змін, і для "Газпрому" стало набагато тісніше, ніж 2 роки тому. Виникли конкурентні компанії та конкурентні енергоносії. "Газпром" повинен з цим рахуватися. Україна повинна заново виписати газові контракти з Росією" , - переконаний Соколовський.
Нагадаємо, раніше лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що буде просити Європейський союз провести експертизу підписаних у 2009 році газових контрактів з Росією.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас