Азаров пропонує замінити газойль на вугілля у формулі ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пропонує замінити газойль на вугілля у формулі ціни на газ

Енергетика
407
Прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує в формулу формування ціни на газ замінити газойль на вугілля. Про це він заявив в інтерв'ю Першому національному телеканалу, передає прес-служба секретаріату Кабміну.
Азаров підкреслив, що за чинними газовими угодами Україна отримує російський газ дорожче, ніж країни Європи, а тому формулу ціни на газ обов'язково треба переглядати. "Найголовніше, не може існувати договір, який один бік влаштовує, а інший ні. Вся практика застосування таких договорів показує, що рано чи пізно настає момент, коли цей договір розривається, і ось він зараз настав", - сказав Азаров.
Крім того, глава уряду проінформував, що газойль в енергетиці України практично не застосовується, а тому в газовій формулі його доречно замінити на вугілля. "Йдеться про європейський підхід, коли вартість газу прив'язується до вартості того енергетичного ресурсу, який може газ замінити, а який ресурс може замінити газ в Україні? Наприклад, вугілля... В нас багато вугілля, так чому ж не прив'язатися в цій формулі до вугілля?", - зазначив прем'єр-міністр.
Нагадаємо, 28 квітня в Москві пройшли переговори між міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойко і головою ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером, в ході яких сторони обговорили питання стратегічного партнерства та взаємовигідних двосторонніх відносин в газовій сфері. Після цього М. Азаров відзначав, що "в газових переговорах з Росією прогрес є".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас