АУБ не вірить у затію з bad-банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ не вірить у затію з bad-банком

Казна та Політика
416
У держбюджеті України не передбачені кошти для викупу проблемних активів у банків. Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко в коментарі виданню Унн.
"Створення банку поганих активів є нереальним через відсутність реального фінансового джерела, за рахунок якого можна було б скупити погані активи у банків. Для ефекту від якогось заходу з оздоровлення активів банківської системи потрібне фінансове джерело, яке могло б не просто забрати, а викупити погані активи. І тоді в банку з'являються кошти, і таким чином чиститься його баланс", - сказав Сугоняко.
Він підкреслив, що серед непрацюючих активів є кредити із заставами.
"Сьогодні ці застави неліквідні або ціна на них сильно впала, але через 10 років ці активи можуть вирости в ціні. І держава могла б їх викупити, якби в неї були кошти, тоді в цьому був би сенс. А якщо погані активи перейдуть з однієї системи в іншу, від цього банки здоровішими не стануть", - резюмував президент Асоціації українських банків.
Нагадаємо, що Національний банк України виніс на обговорення громадськості питання про створення банку "поганих активів". Як підкреслив заступник голови правління Нацбанку Ігор Соркін, створення такої установи для подолання кризи "проблемних" активів є достатньо поширеною міжнародною практикою. Раніше голова Нацбанку Сергій Арбузов повідомив, що націоналізований Родовід Банк стане bad-банком для переведення проблемних активів тільки для державних банків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас