Литвин про картки, особисте голосування і ознаки безсилля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин про картки, особисте голосування і ознаки безсилля

Казна та Політика
316
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин поки не бачить в парламенті необхідної кількості голосів для ухвалення рішення, яке б забезпечило особисте голосування кожного народного депутата.
Про це він заявив в інтерв'ю 5-му каналу в неділю.
За словами Литвина, парламент в обов'язковому порядку повинен повернутися до розгляду цього питання.
"Але ви розумієте, що для цього потрібно 226 голосів. Поки що я не бачу 226 голосів", - сказав він.
За словами голови ВР, одна частина парламенту - більшість, бажання голосувати за це не виявляє, а представники опозиції - просто роздали картки для начебто особистого голосування.
"Ось така йде гра в пінг-понг і водночас немає бажання. Я максимально, що зміг, те зробив. Я ж не буду бігати в залі і перевіряти картки. Це буде ознакою безсилля", - зазначив спікер.
Литвин також вважає, що потрібно зобов'язати кожного депутата брати участь в голосуванні, а не ухилятися від нього, якщо він не підтримує якусь пропозицію.
"Потрібно ввести норму, що депутат зобов'язаний голосувати "за", "проти", "утримався". Тому що коли депутату кажеш, чому ж Ви не були в залі, він говорить: "Я був". Але по голосуванню там крапочки і це значить, що він не голосував. А він каже: "А я не поділяю норм цього закону". Так проголосуй "проти", - додав Литвин.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас