ООН відкликає своїх співробітників зі столиці Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН відкликає своїх співробітників зі столиці Лівії

Казна та Політика
207
Організація Об'єднаних Націй (ООН) оголосила, що відкликає своїх співробітників зі столиці Лівії Тріполі, передає ВВС.
Раніше з'явилися повідомлення про те, що розгніваний натовп прихильників лівійського лідера Муаммара Каддафі атакував будівлі дипломатичних місій, розташовані в лівійській столиці.
Також сьогодні в НАТО заявили, що авіаудари в Тріполі, в результаті яких за повідомленням лівійської влади загинули син і троє онуків Муаммара Кадддафі, не були "прицільними". Командувач операцією НАТО в Лівії генерал-лейтенант Чарльз Бушар заявив, що сьогодні вночі ВПС НАТО завдали серію точкових авіаударів в лівійській столиці, зокрема, в районі Баб аль-Азізія, де розташовується резиденція М.Каддафі, підкресливши, що удари проводилися "виключно за військових об'єктах".
Раніше преcc-секретар уряду Лівії Мусса Ібрагім повідомив, що молодший син М.Каддафі - 29-річний Саїф аль-Араб, а також троє онуків лівійського лідера були вбиті в результаті авіаудару НАТО в Тріполі.
Відзначимо, 30 квітня вранці в своєму телезверненні М.Каддафі заявив, що готовий укласти перемир'я, проте воно повинно охоплювати всі сторони громадянського конфлікту, а не тільки сили, вірні йому, які ведуть бої з повстанцями на сході країни. Каддафі також закликав країни НАТО до переговорів з ним з приводу припинення авіаударів по лівійської території.
Нагадаємо, наприкінці лютого в Лівії почалися масові акції протесту, які переросли у громадянську війну. Схід країни повстав проти Каддафі, на заході держави його підтримали. Після цього у війну втрутилася міжнародна коаліція, яку незабаром очолив блок НАТО. При цьому Франція та Італія визнали законним лівійським урядом Національну раду Лівії - орган влади, заснований бунтівниками. Раніше Рим призупинив дію старого договору про дружбу з урядом М.Каддафі, який включав і угоду про ненапад.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас