Щоб увійти в енергоблок АЕС "Фукусіма", потрібна особлива вентиляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб увійти в енергоблок АЕС "Фукусіма", потрібна особлива вентиляція

Енергетика
270
Цей захід необхідний для того, щоб усередині енергоблоку могли працювати співробітники компанії. До цього там могли перебувати тільки роботи, які виявили в деяких місцях високі рівні радіації.
Також у неділю TEPCO почала відкачування з турбінного залу шостого енергоблоку приблизно 120 тонн радіоактивної води, яка закачується в спеціальні цистерни для тимчасового зберігання.
Після руйнівного землетрусу 11 березня і цунамі заввишки більше 10 метрів на АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження, і кілька витоків радіації.
Наприкінці березня високу дозу радіації отримали 17 співробітників TEPCO, які працювали на АЕС, троє з них були доставлені в лікарні.
TEPCO очікує на стабілізацію ситуації на аварійних енергоблоках АЕС протягом приблизно шести-дев'яти місяців, а на істотне зниження рівня радіації в районі станції - протягом трьох місяців. Японське агентство з ядерної та промислової безпеки (NISA) оголосило 12 квітня про надання сьомого рівня небезпеки аварії на "Фукусіма-1. До цього максимальний рівень ядерної небезпеки встановлювався лише одного разу - під час аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році, зауважує РІА "Новости" .
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас