"Лукойл" допустять до видобутку на шельфі В'єтнаму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" допустять до видобутку на шельфі В'єтнаму

Енергетика
130
Про це повідомляється в офіційному прес-релізі найбільшої в Росії приватної нафтової компанії.
Сума угоди не повідомляється. Після її закриття "Лукойл Оверсіз" отримає в проекті 50 відсотків, а решта 50 відсотків залишаться під контролем Quad Energy. Операція ще повинна дістати схвалення з боку в'єтнамської влади і національної нафтогазової компанії PetroVietnam.
Геологорозвідувальні роботи на блоці НТ-02, розташованому на шельфі Південно-Китайського моря, ведуться з 2007 року. У результаті було виявлено декілька перспективних ділянок із загальними запасами понад 180 мільйонів тонн умовного палива. Планується, що протягом наступного року на блоці будуть пробурені три розвідувальні свердловини.
"Лукойл" має великий досвід роботи на морському шельфі. Зокрема, компанія проводить розвідку і видобуток на Каспійському і Азовському морях, а також у прибережних водах Африки. У лютому поточного року "Лукойл" також домовився про розробку двох нафтогазоносних родовищ в румунському секторі Чорного моря - Ест Рапсодія і Трайдент. В кінці квітня "Лукойл" також підписав з державною "Роснефтью" угоду про довгострокове співробітництво, яка передбачає спільний видобуток на російському шельфі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас