Бойко сподівається змінити газовий контракт з Росією до кінця літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко сподівається змінити газовий контракт з Росією до кінця літа

Енергетика
369
Газовий контракт України з Росією буде змінений до кінця літа, заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко в ефірі одного з телеканалів.
"Ми постійно над цим працюємо... Якщо одну сторону не влаштовують договірні відносини, то, безумовно, цей контракт довго працювати не буде. Ми будемо робити все, щоб його скасувати", - зазначив він.
"У нас настільки високий рівень взаємного співробітництва та широке поле економічних відносин, що ми приречені на те, щоб домовитися", - уточнив міністр.
"Я вважаю, що зрушення обов'язково будуть, це непростий процес, оскільки тут великі інтереси наших країн і дуже висока відповідальність для економік, але я переконаний, що протягом цього літа ми компроміс знайдемо", - сказав Бойко.
"До моменту, коли у нас суттєво зростає ціна на газ, а вона у нас зростає в четвертому кварталі, ми знайдемо компроміс, який дозволить нам пом'якшити ці наслідки", - додав він.
Міністр підтвердив інформацію про те, що газовий контракт можна розірвати у судовому порядку, але підкреслив, що "домовимося без судів".
Як повідомлялося, офіційно переговори про зниження ціни на російський газ для України стартували 28 квітня. Таким чином, якщо сторони не дійдуть згоди протягом 30 днів, Україна отримає право звернутися до Стокгольмського арбітражу з метою оскаржити невигідні для себе газові угоди.
За підсумками переговорів міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка і голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера, що відбулися 28 квітня, було прийнято рішення провести наступний раунд переговорів у середині травня 2011 року.
Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов в черговий раз заявив, що газового монополіста влаштовує контракт з українською стороною.
Раніше українська сторона неодноразово заявляла про необхідність перегляду формули ціноутворення на російський газ. Зокрема, за словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, справедлива ціна на газ для України становить 200 дол. за тисячу кубометрів. "Газпром" відповідав на це, що не бачить підстав для перегляду формули ціноутворення.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас