Тимошенко відмовилася брати участь у слідчих діях без захисника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко відмовилася брати участь у слідчих діях без захисника

Кримінал
283
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час візиту до Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України (ГПУ) заявила, що надалі відмовляється від послуг свого захисника, а хто саме буде захищати її інтереси, повідомить пізніше.
Брати участь у слідчих діях без захисника Тимошенко відмовилася, повідомляє прес-служба ГПУ. Згідно з повідомленням, тим самим Тимошенко зірвала проведення необхідних слідчих дій у справі, і така поведінка обвинуваченого може призвести до зміни запобіжного заходу на більш суворий.
Раніше сьогодні Тимошенко заявила про те, що повторно подасть клопотання для того, щоб їй призначили адвокатом Сергія Власенка. Вона заявила, що не боїться, що ГПУ може змінити її запобіжний захід на взяття під варту.
Сьогодні Тимошенко знову викликали до ГПУ у справі щодо газових угод з Росією.
Напередодні лідер "Батьківщини" без дозволу покинула Головне управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ. ГПУ відзначило, що може змінити запобіжний захід проти Тимошенко на "більш суворий".
"Вчора Тимошенко та її захисник зірвали проведення слідчих дій, сьогодні вона прийшла без захисника і повідомила, що брати участь у слідчих діях без нього не буде. На спробу слідчого роз'яснити їй вимоги кримінально-процесуального законодавства, яке регулює порядок проведення слідчих дій при участь захисника, остання без дозволу слідчого покинула Генеральну прокуратуру. Дані дії Тимошенко свідчать про навмисне затягування слідства у справі, свідоме невиконання нею процесуальних рішень слідчого. У зв'язку з цим, Генеральна прокуратура України повинна нагадати Тимошенко, що стосовно неї обрано запобіжний захід - підписку про невиїзд. У випадку, якщо обраний запобіжний захід не забезпечує виконання процесуальних рішень, він може бути змінений, згідно з вимогами закону, на більш суворий", - йшлося в повідомленні ГПУ.
Нагадаємо, 20 квітня допит Тимошенко тривав до ГПУ більше 8 годин. Після допиту Тимошенко заявила журналістам, що справу проти неї фальсифікують. Вона також підкреслила, що під час очної ставки з екс-головою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною, в їхніх свідченнях "розбіжностей не було". Раніше лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко написала у своєму Twitter про те, що їй оголошено про третю "підписку про невиїзд".
15 квітня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 р. загрожували економіці країни. Генпрокурор заявив, що стосовно Тимошенко порушено кримінальну справу за перевищення влади.
Варто відзначити, що 11 квітня ц.р. заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що проти лідера партії "Батьківщина" Тимошенко порушено нову кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів у 2009 р.
Щодо газових контрактів 2009 р., варто відзначити, що 19 січня 2009 р. "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали два контракти: купівлі-продажу газу на 2009-2019 рр. і про об'єми і умови транзиту природного газу через територію України на 2009-2019 рр. Згідно з документами, Газпром і "Нафтогаз" з 1 січня 2010 р. перейшли до ціноутворення на газ і формування транзитного тарифу у повній відповідності з європейськими стандартами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас