Фірташа викликали в американський суд за позовом Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташа викликали в американський суд за позовом Тимошенко

Енергетика
1648
Співзасновника газового трейдера RosUkrEnergo (RUE) Дмитра Фірташа викликали в американський суд за позовом, поданим екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, повідомила інтернет-версія газети Kyiv Post.
Згідно з повісткою до суду, текст якої має в своєму розпорядженні Kyiv Post, відповідачі повинні протягом 21 дня дати позивачу відповідь на поданий позов або внести свою пропозицію.
Напередодні лідер опозиційної партії "Батьківщина" Тимошенко заявила, що суд у Нью-Йорку прийняв до розгляду її позов до Фірташа. За її словами, у позові вимагається визнати дії Фірташа та вищих посадових осіб України щодо повернення RosUkrEnergo 12 млрд куб. м газу неправомірними, а також визнати "змовою" мирову угоду, яка була досягнута в Стокгольмському суді.
Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 р. зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу. У свою чергу НАК повернула RUE 12,1 млрд куб. м газу, купивши необхідний для цього обсяг у російського "Газпрому" за ціною $230 за 1 тис. куб. м.
У квітні поточного року Генпрокуратура порушила стосовно Тимошенко кримінальну справу щодо "газових контрактів" 2009 року, результатом яких став позов RUE до "Нафтогазу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас