МінЖКГ проведе інвентаризацію недобудов по всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ проведе інвентаризацію недобудов по всій Україні

Нерухомість
166
Міністерство будівництва і ЖКГ разом з облдержадміністраціями проведе по всій території Україні інвентаризацію незавершених об'єктів будівництва, незалежно від форми власності. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов.
Як повідомила FINANCE.UA прес-служба відомства, інвентаризацію планують завершити у третій декаді травня, тоді й передадуть узагальнений перелік об'єктів до Кабінету Міністрів.
Тихонов відзначив, що на 1 січня 2011 р в Україні налічувалося 18 977 об'єктів незавершеного будівництва, з яких 13 018 - будівлі, 5 959 - інженерні споруди. Будівництво більшості з них призупинено або законсервовано. Третина будівель - житлові.
"Інвентаризацію проводимо з тим, щоб побачити чітку картину: якого призначення той чи інший об'єкт, хто замовник будівництва, ступінь готовності, кошторисна вартість, наявність проектно-кошторисної документації, наявність дозволу на виконання будівельних робіт, укладення облдержадміністрації щодо доцільності продовження його будівництва. Тоді ми зможемо визначитися, які об'єкти в найближчі кілька років добудуємо, скільки на це потрібно коштів і що робити з тими об'єктами, добудова яких є недоцільною", - пояснив Тихонов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас