Уряд створить умови для будівництва овочесховищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд створить умови для будівництва овочесховищ

Аграрний ринок
987
Уряд буде створювати умови, щоб зацікавити бізнесменів будувати овочесховища. Про це сказав Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час відвідин Інституту картоплярства, передає кореспондент УНН.
Він зазначив, що протягом 20 років в Україні не побудовано жодного нового овочесховища, а ті, що є, використовуються на 30-40%.
"Це відбувалося тому, що картопля була нерентабельною, тепер картопля є високорентабельною культурою... Це вже може привернути увагу нашого бізнесу, але цього недостатньо для того, щоб він вклав мільйони в будівництво овочесховищ", - додав Азаров.
На думку Прем'єра, щоб привернути увагу бізнесу до будівництва овочесховищ, йому потрібно дати ринок збуту, і він повинен бути впевнений, що його продукція буде реалізована, тому завданням уряду є розробка логістики.
"На кожному етапі ми будемо створювати такі умови, щоб наш бізнесмен був зацікавлений вкладати кошти, а ми йому частково витрати будемо компенсувати, щоб зацікавити його і він вкладав у будівництво овочесховищ", - сказав Азаров.
Він також зазначив, що уряд на першому етапі піде на зниження вартості електроенергії та газу для тих, хто буде вкладати кошти в будівництво теплиць.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас