Тігіпко "заспокоїв": Про Пенсійну реформу країна поки що знає не все — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко "заспокоїв": Про Пенсійну реформу країна поки що знає не все

Казна та Політика
773
Уряд України опрацьовує зміни пенсійної реформи з урахуванням озвучених днями пропозицій прем'єр-міністра України Миколи Азарова.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
Як повідомляв УНІАН, 21 квітня ц.р. на семінарі з представниками регіональних ЗМІ прем'єр-міністр Азаров заявив, що обмірковує варіант поетапного проведення пенсійної реформи та продовження терміну підвищення пенсійного віку до 15 років. При цьому він уточнив, що на першому етапі, протягом 2-3 років, можна дозволити людям добровільно вибирати вік виходу на пенсію. Також він підкреслив, що підвищення пенсійного віку можна проводити протягом не 10, а 15 років.
"Зараз ми опрацьовуємо, прораховуємо ці зміни. Я б не хотів завчасно говорити (про конкретні зміни), тому що в нас поки що не закінчені всі ці розрахунки", - сказав він.
При цьому Тігіпко підкреслив, що, можливо, вже наступного тижня пенсійна реформа буде презентована з урахуванням змін.
Також віце-прем'єр повідомив, що Кабмін розглядає варіант дострокового виходу на пенсію після збільшення пенсійного віку.
Також, за словами Тігіпка, уряд передбачає деякі зміни, які ще не були озвучені публічно. При цьому він зазначив, що при підготовці пенсійної реформи уряд буде враховувати думку міжнародних фінансових організацій, насамперед Світового банку.
"Я провів відповідні консультації при поїздці до Вашингтона з представниками Світового банку, МВФ. Але головні тут фахівці все-таки Світового банку - він є основною організацією в світі, яка акумулює весь досвід пенсійних реформ по всьому світу", - сказав Тігіпко.
Проект Закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", автором якого є Кабінет міністрів України, був оприлюднений на сайті Верховної Ради України у грудні 2010 року.
18 березня ц.р. Президент України Віктор Янукович заявив, що законопроект про пенсійну реформу не готовий до розгляду у Верховній Раді. Глава держави зазначив, що перш ніж розглядати законопроект про пенсійну реформу в парламенті, необхідно провести роз'яснювальну роботу положень закону серед громадян.
Для отримання чергового траншу кредиту МВФ Україна повинна була ухвалити закон про реалізацію пенсійної реформи до кінця березня 2011 року. Зокрема, Україна взяла зобов'язання перед МВФ поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років - на 6 місяців щороку, починаючи з 2010 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас