"Справу Макаренка і Діденка" направлено до Генпрокуратури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Справу Макаренка і Діденка" направлено до Генпрокуратури

Енергетика
249
Печерський районний суд Києва направив до Генеральної прокуратури України справу за обвинуваченням заступника голови НАК "Нафтогаз-України" Ігоря Діденка, екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка, колишнього заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таку постанову суд виніс, розглянувши клопотання підсудних про необхідність направити справу до прокуратури для перегляду обвинувального висновку в зв'язку з порушенням Генпрокуратурою кримінальної справи стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо "газових контрактів" 2009 року.
Суд мотивував своє рішення тим, що у кримінальних справах стосовно Діденка, Макаренка, а також Тимошенко "вивчаються ті ж події і обставини".
"Справу повернути генеральному прокурору", - йдеться в ухвалі суду.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 р. зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті належного компанії RosUkrEnergo АG природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, під час слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У даній справі заарештовані Діденко, Макаренко і Шепітько. Макаренко був заарештований в кінці червня, Діденко - у липні 2010 року.
У квітні поточного року Генпрокуратура порушила третю за рахунком кримінальну справу стосовно Тимошенко щодо "газових контрактів" 2009 року - за перевищення влади і службових повноважень при укладанні цих контрактів.
Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. Встановлено, що Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, спричинила збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас