Банк Москви зобов'язали збільшити резерви на 180-200 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Москви зобов'язали збільшити резерви на 180-200 млрд

Валюта
239
Банк Росії вимагає від Банку Москви, екс-керівники якого підозрюються у зловживаннях, у тому числі в сфері кредитування, донарахувати резерви на можливі втрати по позиках на суму близько 180-200 млрд рублів, повідомило РИА "Новости" джерело, що має інформацію про цю ситуацію.
"У банку йде перевірка і висунуто вимоги про донарахування резервів на 180-200 млрд рублів, що більше капіталу банку", - заявив співрозмовник агентства.
Джерело уточнило, що йому невідомо, про створення резервів під які саме кредити йде мова. За його словами, перевірка триває.
Капітал Банку Москви, відповідно до звітності, на початок другого кварталу 2011 року становив близько 117 млрд рублів. У зв'язку з останніми подіями капітал банку може бути істотно знижений, а за МСФЗ може бути навіть негативним. Це пов'язано з тим, що до складу інвестиційних кредитів входить досить велика кількість різноманітних бізнесів, які втратили вартість під час або після кризи. Особливо це стосується кредитів, виданих на девелопмент, підприємствам лікеро-горілчаної промисловості, що скуповували з метою придбання земельних ділянок, на яких вони розташовані.
У березні цього року Банк Москви надав групі Nordic Yards Віталія Юсуфова кредит на 1,13 млрд доларів, який був використаний для купівлі 26% акцій банку у Андрія Бородіна і його партнерів. За даним кредитом, ймовірно, буде потрібно створення резервів понад 50% від його суми. Чиста різниця між отриманим Nordic Yards кредитом і витраченими на купівлю коштами, теоретично може скласти дохід Юсуфова від подальшого перепродажу акцій Банку Москви на користь ВТБ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас