Країни ОПЕК не планують перегляду квот на видобуток нафти на нараді в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ОПЕК не планують перегляду квот на видобуток нафти на нараді в червні

Енергетика
134
Країни ОПЕК готові перевищити квоти видобутку, якщо в цьому буде необхідність, але організація навряд чи перегляне квоти на нараді в червні, сказали Reuters представники картелю з країн Перської затоки.
Найбільший учасник ОПЕК Саудівська Аравія в лютому перевищила ліміт видобутку на 1 млн бар. на добу, добуваючи понад 9 млн бар. на добу, але в березні понизила видобуток до 8,3 млн, пославшись на надмірну пропозицію і зниження споживання, зокрема через стихію в Японії.
"Запаси в танкерах підвищилися, а попит у Японії знизився, що змусило Саудівську Аравію скоротити видобуток. Навряд чи квоти будуть переглянуті в червні, хоча Саудівська Аравія готова постачати ринок", - сказав один з представників ОПЕК.
Раніше видобуток підвищили також ОАЕ і Кувейт, в яких є вільні видобувні потужності.
"Це доводить, що країни Перської затоки готові діяти, коли необхідно збільшити поставки, і така стратегія збережеться, навіть якщо квоти не будуть переглянуті", - сказав представник ОПЕК.
Організація обговорила квоти в грудні 2010 р. і вирішила не змінювати їх, а також не планує позачергової наради до червня. Учасники картелю стверджують, що ціни на нафту ростуть не тому, що її мало, а через спекулянтів.
"Немає жодних причин для нинішнього рівня цін. Фундаментальні показники вказують на надлишок нафти на ринку і невисокий попит", - сказав інший представник ОПЕК.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас