"Фукусіма": вода створює загрозу стійкості АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Фукусіма": вода створює загрозу стійкості АЕС

Енергетика
1083
Стійкість споруд аварійної атомної електростанції "Фукусіма" перебуває під загрозою, повідомляє, агентство dpa. Експерти побоюються, що вода, що закачується для охолодження реакторів, пошкодить несучі конструкції будівель, які можуть не витримати нових підземних поштовхів.
Водночас компанія-оператор TEPCO подібну загрозу вважає малоймовірною, незважаючи на те, що найближчого тижня в Японії очікуються нові сильні землетруси. У суботу, 23 квітня, в регіоні було зареєстровано підземні поштовхи силою 6 балів.
Компанія TEPCO має намір до середини липня заповнити три аварійні реактори "Фукусіма" водою. На думку експертів, ці заходи будуть сприяти стабільному процесу охолодження. У перший реактор електростанції, який виявився найбільш пошкодженим, щогодини рятувальники закачують по 6 тонн води.
Крім того, як повідомляє агентство AFP, TEPCO планує звести стіну в ґрунті навколо АЕС "Фукусіма". Таким чином експерти мають намір уникнути проникнення радіоактивної води в ґрунт. Побудувавши загородження, TEPCO також має намір скоротити витрати води, що використовується для охолодження реактора.
З 11 березня, коли сталася катастрофа на АЕС "Фукусіма", що стала наслідком руйнівного землетрусу і цунамі, для охолодження аварійних реакторів були розпорошені тисячі тонн води. Тепер у багатьох приміщеннях і сполучних будівлі тунелях скупчилася велика кількість зараженої води. На початку квітня сотні тонн високорадіоактивних води потрапили в море через тріщину в оболонці реактора.
Робота рятувальників на "Фукусіма" стає все більш небезпечною. За повідомленнями японського інформагентства Kyodo, ще в одного з рятувальників зафіксована загальна доза радіоактивного опромінення понад 100 мілізіверт. Таким чином, кількість людей, задіяних на рятувальних роботах на "Фукусіма", які отримали підвищену дозу опромінення, досягла 30. Для порівняння: максимально допустима норма опромінення для співробітників АЕС в Німеччині становить 20 мілізіверт на рік.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас