Експерт: РФ вигідніше продавати газ за рублі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: РФ вигідніше продавати газ за рублі

Енергетика
415
Росії вигідніше продавати свій газ за національну валюту, оскільки вона показує стабільне зростання відносно долара і гривні. Таку думку висловив РБК-Україна керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко.
"Справа в тому, що російський рубль останнім часом показує стабільне зростання відносно долара та гривні. Відповідно, Росії стає більш вигідно продавати газ уже не за долари, за якими вони можуть отримати менше рублів, а за рублі.
Напевно, це одна з основних причин можливого переходу в розрахунках за газ на рублі. До того ж Росії вигідне переведення розрахунків за товари і послуги в межах СНД на рублі, оскільки це підвищує статус рубля, і може у перспективі зробити його регіональною валютою.
Але виникає таке питання. Російський рубль росте в ціні і відносно гривні. Можливе зростання вартості російського рубля відносно гривні буде робити імпортований з Росії газ для України дорожчим. Можливо, в контрактах за газ ці нюанси будуть прописані, щоб Україна не піддавалася при розрахунках валютним ризикам", - сказав експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас