Майбутня приватизація шахт поділена на чотири напрями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутня приватизація шахт поділена на чотири напрями

Енергетика
164
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляє, що модернізація вугільної галузі країни буде проводитися в кілька етапів.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це він заявив вчора на нараді з проблем вугільної промисловості Луганської області.
"Модернізація вугільної галузі пройде в декілька етапів", - сказав міністр.
За його словами, програма модернізації передбачає нарощення обсягів видобутку вугілля як основи енергетичної безпеки країни.
"У рамках затвердженої програми з модернізації вугільної галузі сьогодні важливе значення має нарощення обсягів видобутку вугілля поряд зі зниженням його собівартості. Вугілля - це основа енергетичної безпеки. Однак сьогодні збитки окремих вугільних підприємств Луганської області, які перебувають у державній власності, за 2010 рік склали 1,4 млрд грн. Ситуація така, що гроші на розвиток шахт з держбюджету надходять, а от результатів ефективної роботи немає. Багато керівників виявляють у цьому питанні непрофесійну повільність, за яку доведеться відповідати. Сьогодні я про це чітко заявив", - сказав Бойко.
Також він зазначив, що при розробці напрямів приватизації в галузі фахівці міністерства відійшли від шаблонного підходу. Вугільні підприємства були розділені за чотирма напрямами. До першого належать підприємства, які можуть бути приватизовані без державної підтримки. До другого - підприємства, які існують при спільній державній та приватній підтримці (державно-приватне партнерство). До третього напряму належать вугільні підприємства, якими займається тільки держава, а четвертий напрям об'єднав підприємства, що підлягають закриттю.
При цьому Бойко запевнив, що працівники закритих шахт будуть працевлаштовані на нових перспективних підприємствах. "Основне завдання - побудувати таку економічну модель, при якій вугільні підприємства зможуть існувати без бюджетного забезпечення", - заявив він.
Особливу увагу міністр звернув на ефективність менеджменту вугільних державних підприємств. "Є приклади, коли при одному і тому ж рівні державної підтримки результат роботи був абсолютно різним", - зазначив Бойко.
У зв'язку з цим він повідомив, що буде проведено аналіз роботи керівників підприємств та зроблено відповідні висновки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас