Перегляд ціни на газ можливий при "Нафтогазпромі", заявляють у Думі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перегляд ціни на газ можливий при "Нафтогазпромі", заявляють у Думі

Енергетика
196
Росія не бачить підстав для перегляду формули ціни на газ для України. Про це заявив президент Російського газового товариства, віце-спікер Держдуми Росії Валерій Язєв, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН у РФ.
"Сьогодні позиція Газпрому і російського уряду полягає в тому, що підстав немає для перегляду цих цін сьогодні. Особливо, коли в Європі ціна на газ зростає в зв'язку з аварією на "Фукусімі" і зростанням потреб газу у всьому світі", - сказав Язєв.
Він упевнений, що в такій ситуації "все менше і менше" підстав переглядати базову ціну для газу, що поставляється в Україну. У той же час, Язєв відзначив, що можливість перегляду ціни закладена в договори.
"Якщо українська сторона якось замотивує, цілком можливо якесь ведення переговорів", - сказав він.
Язєв вважає, що про це можна говорити у разі повномасштабного співробітництва газових галузей України і РФ, Нафтогазу та Газпрому.
"У цьому випадку можна було б говорити про якесь коректування ціни на газ, коли це стає спільним бізнесом. Коли ми продавці, а Ви покупці, кожен буде говорити "ціна велика", а інший - "ціна маленька", - сказав він.
Як повідомлялося, 20 квітня під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міровим прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що у вирішенні питання щодо перегляду формули ціни на газ, що купується в Росії, "процес розпочався".
"У нас відбулися переговори з віце-прем'єр-міністром Росії Сечіним. Поки ще рано говорити про якісь результати, але процес цей почався", - сказав прем'єр.
При цьому він нагадав, що нещодавно обговорював питання про необхідність змінити формулу утворення ціни на газ з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.
20 квітня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко повідомив, що Україна і Росія домовилися про створення робочої групи з питань постачання газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас