Аналітики: Євро зберігає потенціал зростання до засідання ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Євро зберігає потенціал зростання до засідання ФРС США

Валюта
881
Євровалюта на світовому ринку до кінця поточного місяця, а саме до засідання ФРС США щодо відсоткової ставки 27 квітня, має шанси продовжити своє зростання до рівня 1,4700-1,4800. Про це в коментарі FINANCE.UA заявив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
На думку аналітика, готівковий євро в Україні на тлі зовнішніх даних буде коливатися в діапазоні 11,73-11,81 грн.
Подальша динаміка валюти буде залежати від коментарів представників держрегулятора до даного рішення. У разі якщо коментарі будуть м'які і ФРС не змінить свою позицію щодо часу майбутнього підвищення відсоткової ставки, короткострокове зростання європейської валюти, за оцінками аналітиків, може продовжитися аж до рівня 1,5000. В Україні в цьому випадку курс євро в обмінниках складе 11,97 грн.
Інакше євровалюта може почати коректуватися вниз до значення 1,4000, чому також сприятиме боргова криза в Португалії, впевнені експерти.
На тлі підвищення відсоткової ставки ЄЦБ до 1% і зростання споживчої інфляції в єврозоні за березень до 2,7% у річному вираженні євро в квітні зміцнилося на 3,35% до 1,4630. Середній курс продажу готівкової євровалюти в Україні за аналогічний період зріс на 3,19% до 11,69 грн.
"Щоб стабілізувати інфляцію близько цільового рівня в 2% ЄЦБ, імовірно, доведеться піти на підвищення відсоткової ставки в поточному році ще два рази. Однак, враховуючи те, що не у всіх країн учасників єврозони, зокрема, Португалії, Греції та Ірландії, економіка повністю відновилася після кризи, така політика з боку держрегулятора може призвести до посилення боргових проблем у цих країнах. Крім того, очікується, що ФРС США до кінця року також буде змушена піти на підвищення ставки, що може привести до зниження курсу євро" , - зазначив Івченко.
Незважаючи на невисокі темпи зростання заробітної плати в США, у другому кварталі прогнозується підвищення споживчого попиту, що допоможе американській економіці зміцнитися.
"Останні висловлювання керівників ФРС, зокрема, Чарльза Плоссера (ФРС Філадельфія) і Джеймса Булларда (ФРС Сент-Луїс) підтверджують упевнені темпи відновлення економіки", - підкреслив аналітик.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас