Лукашенко хоче повернути єдиний обмінний курс рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко хоче повернути єдиний обмінний курс рубля

Валюта
645
Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав від Нацбанку і уряду в найкоротші терміни забезпечити повернення до єдиного обмінного курсу білоруського рубля.
"Економічному блоку необхідно в найкоротші терміни ліквідувати дисбаланси, накопичені в період світової кризи і подальшого відновлення, вихід на рівноважний валютний курс", - заявив Олександр Лукашенко, звертаючись з посланням до білоруського народу і парламенту.
Він вказав уряду і Нацбанку на необхідність координації у діях. "Попереджаю уряд і Національний банк: все потрібно робити спокійно, системно, без будь-яких надзвичайностей. Повинна бути чітка скоординованість у роботі", - зазначив президент. Він підкреслив, що треба "чітко і доступно пояснювати людям свої дії, не створюючи зайвого ажіотажу". "Не можна доводити ситуацію до абсурду, не добре, коли проблеми перекладаються на того, хто не зобов'язаний цим займатися", - сказав президент.
Лукашенко відзначив, що "запорукою економічної безпеки є золотовалютні резерви". Тому, за його словами, "питання їх нарощування до безпечного рівня необхідно вирішити". "Цей рік треба присвятити створенню потужної фінансової подушки безпеки", - сказав Лукашенко.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас