Янукович: Не було б харківських угод - ми втратили б країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Не було б харківських угод - ми втратили б країну

Казна та Політика
3415
Президент Віктор Янукович стверджує, що без підписання "харківських угод" Україна втратила б не тільки промисловість, але і країну.
Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Черкасах.
Янукович підкреслив, що ще рік тому під час свого першого візиту до Росії він говорив, що газові домовленості, досягнуті в січні 2009 року, були для України, м'яко кажучи, неприйнятними, оскільки Україна отримала для себе непідйомну базову ціну в 450 дол.
"Це ціна для України непідйомна, і вона некоректна, і несправедлива", - сказав Президент, зауваживши, що саме тому Україна буде робити все, щоб вирішити цю проблему так, щоб це задовольнило і Україну, і Росію.
"І шукаючи шлях до зниження ціни на газ, ми зробили перший крок минулого року, підписавши газові угоди (" харківські угоди, - ред.), і ми знизили ціну на газ на 100 дол. за тисячу кубічних метрів. Якби ми цього не зробили, я тоді говорив і зараз говорю, свідомо кажу, ми втратили б не тільки промисловість, а ми втратили б країну", - заявив Янукович.
Він пояснив, що без підписання "харківських угод" Україна змушена була б зупинити всі базові галузі промисловості, що вплинуло б і на все інше.
"Рік ми прожили з цією ціною. Що далі? Далі ми бачимо, що ситуація на грані. Ми платимо сьогодні цю ціну на газ, але це дуже дорого. Дуже. І наша промисловість перебуває на межі конкурентоспроможності", - сказав Президент, додавши, що Україна буде шукати шляхів для перегляду ціни на газ, і один з таких шляхів - це перехід на розрахунки в рублях.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас