Радіація в зоні відчуження навколо "Фукусіма-1" в 500 разів вище за норму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радіація в зоні відчуження навколо "Фукусіма-1" в 500 разів вище за норму

472
Рівень радіації в 20-кілометровій зоні навколо аварійної японській АЕС "Фукусіма-1" становить близько 100 міікрозіверт за годину, що перевищує норму приблизно в 500 разів.
Фахівці міністерства науки і технологій Японії з кінця березня вели регулярні заміри радіаційного фону в 150 різних точках, розташованих на відстані від 1 до 21 кілометри від АЕС. Найбільше з зафіксованих за весь час спостереження значень - 124 мікрозіверта на годину (норма для звичайної людини становить 0,05 - 0,2 мікрозіверта на годину). В міністерстві відзначили, що "дані вимірювань досі не оприлюднювалися за вказівкою канцелярії прем'єр-міністра Японії".
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан прибув сьогодні до префектури Фукусіма і дав розпорядження офіційно заборонити перебування людей у ​​20-кілометровій зоні відчуження навколо аварійної АЕС "Фукусіма-1". Майже всі 80 тисяч жителів вже були евакуйовані з цієї зони, однак деякі з того часу повернулися в свої будинки, а поліція офіційно не могла їм перешкоджати. Тепер усіх виселяють.
Введенням заборони на перебування в межах цієї зони влада Японії має намір запобігти радіоактивному опроміненню людей, а також мародерство в безлюдних районах.
Перспективи стабілізації ситуації на АЕС "Фукусіма-1" досі залишаються туманними. Керівництво TEPCO - компанії-оператора АЕС - сподівається добитися цього за шість-дев'ять місяців, але навіть такий тривалий термін експерти вважають заскладним.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас