Клюєв: Українську ГТС почнуть модернізувати цього літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Українську ГТС почнуть модернізувати цього літа

Енергетика
213
Перший етап модернізації української газотранспортної системи (ГТС) розпочнеться цього літа. Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв на зустрічі з членом Єврокомісії з питань розвитку Андрісом Пібалгсом.
Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра, Клюєв зазначив, що Україна перейшла від політичних заяв до конкретних дій в питанні модернізації ГТС.
Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко раніше заявив, що член Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Еттінгер відвідає Україну в червні в рамках початку модернізації української ГТС. "Пан Еттінгер приїжджає до початку модернізації ГТС. Це буде в середині червня. Ми зваримо так званий "золотий стик", який покладе початок реконструкції магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород", - сказав міністр.
За словами Бойка, роботи з модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород будуть першим етапом реконструкції української ГТС за участю міжнародних фінансових організацій.
Нагадаємо, в 2009 році досягнуті попередні домовленості між Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією, Єврокомісією та Україною про виділення 1,5-2 млрд доларів на модернізацію української ГТС, проте їх реалізація була відкладена через затягування Києвом реформи газового сектору.
Раніше Бойко повідомив, що Україна в середині 2011 року розраховує отримати від міжнародних банків 308 мільйонів доларів на модернізацію магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. За його словами, це лише частина коштів, які міжнародні банки готові виділити на модернізацію української ГТС.
"Нафтогаз України" планує в 2011 році вкласти в реконструкцію ГТС країни 3,1 мільярда гривень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас