Греція розраховує обслуговувати держборг самостійно і без реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розраховує обслуговувати держборг самостійно і без реструктуризації

Казна та Політика
160
Греція розраховує, що їй вдасться обслуговувати свій борг самостійно, не вдаючись до реструктуризації, заявив в середу в Афінах міністр фінансів країни Йоргос Папаконстантіну.
"Ми вважаємо наш борг абсолютно життєздатним", - сказав він журналістам в Афінах.
Греція уникла дефолту в травні 2010 року, погодившись на жорсткі бюджетні скорочення в обмін на 110-мільярдні кредити ЄС і МВФ. Державний борг країни складає наразі близько 340 млрд євро, або більше 140% ВВП країни.
"Ми маємо намір вийти на ринки (запозичень) якомога швидше, найпізніше - до 2012 року", - додав міністр фінансів Греції.
Однак вартість запозичень для Греції залишається на рівні, який не дозволяє Афінам думати про самостійні позики. Нові рекорди б'ють прибутковість грецьких держоблігацій і вартість CDS - "страховки" для інвесторів від можливого дефолту. Так, спред (відсоткова різниця) між 10-річними грецькими облігаціями та еталонними для єврозони німецькими паперами тримається вище 11% річних.
На думку місцевих і зарубіжних ЗМІ, Греція буде змушена найближчим часом вдатися в тому чи іншому вигляді до реструктуризації боргу, який вона не зможе виплачувати своїми силами, навіть незважаючи на кредитну підтримку ЄС і МВФ обсягом майже в 50% ВВП країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас