Азаров: Україна і Росія думають, як знизити ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна і Росія думають, як знизити ціну на газ

Енергетика
252
України і Росія почали обговорювати можливість перегляду формули ціни на газ, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Учора відбулася зустріч з віце-прем'єр-міністром (Російської Федерації, - ред) Сечиним. Поки ще рано говорити про результати, але процес розпочато і для нас це дуже важливо", - сказав глава українського уряду в Києві на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міровим.
При цьому Азаров нагадав, що щорічно Україна платить за газ Російської Федерації близько 8 мільярдів доларів, назвавши цю суму "дуже великою", а також заявив, що оптимальна для української економіки ціна - 200 доларів за тисячу кубометрів.
Азаров також нагадав, що обговорював таку можливість з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним під час його останнього візиту в Україну.
За словами українського прем'єра, тоді за приклад він навів вартість російського газу для Польщі та Німеччини, яка, на думку Києва, значно нижча, ніж для України. "Звичайно, ми розуміємо - складним буде процес переговорів. Але, в усякому разі, прем'єр-міністру Росії нічого було відповісти на це питання", - сказав Азаров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас