Викид радіації на "Фукусіма-1" в 10 разів нижче, ніж після аварії на Чорнобильській АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викид радіації на "Фукусіма-1" в 10 разів нижче, ніж після аварії на Чорнобильській АЕС

Енергетика
364
Викид радіації в результаті аварії на японській АЕС "Фукусіма-1", хоча їй надано найвищий рівень за міжнародною шкалою ядерних подій, склав 10% від рівня забруднення після катастрофи в Чорнобилі. Про це заявив сьогодні генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано на відкритті міжнародної науково-практичної конференції "Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього".
"Радіоактивність в Токіо і Осаці низька, а в інших країнах - мізерна, і це не є загрозою для здоров'я людей", - сказав він.
За словами Амано, інтерес до мирного атома зберігається, оскільки це чисте джерело енергії, яке може допомогти в подоланні проблем зміни клімату. "Потреба в енергоресурсах зростає, ціни на них злетіли, і ядерна енергія залишиться важливою для цілого ряду країн", - продовжив він. На його думку, "необхідно переглянути відповідні норми при проектуванні нових АЕС і реакторних установок".
Амано нагадав, що на міністерській конференції МАГАТЕ 20-24 червня у Відні планується дати попередню оцінку аварії на "Фукусіма-1". Учасники обговорять шляхи поліпшення реагування на надзвичайні ситуації та підвищення безпеки атомних станцій, в тому числі у разі тривалої перерви в електропостачанні. Глава МАГАТЕ вважає, що організація може зіграти координуючу роль при впровадженні реакторів наступного покоління.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас