"Нафтогаз України" повернула "РосУкрЕнерго" всі 12,1 млрд. кубометрів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" повернула "РосУкрЕнерго" всі 12,1 млрд. кубометрів газу

Енергетика
229
НАК "Нафтогаз України" повернула "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) всі 12,1 млрд. кубометрів газу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ, відповідаючи на запитання щодо повернення природного газу, раніше відчуженого у компанії "РосУкрЕнерго".
"Ми своє повернули - статус-кво відновлено", - сказав Фірташ.
Нагадаємо, в кінці листопада 2010 року "Нафтогаз України", RosUkrEnergo і "Газпром" заявили про повне врегулювання спору з повернення українським холдингом 12,1 млрд. куб. м газу.
Згідно з досягнутими домовленостями, на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в Стокгольмі "Нафтогаз" поверне RosUkrEnergo 12,1 млрд. куб. м, RosUkrEnergo погасить 1,7 млрд. дол заборгованості перед "Нафтогазом" і 810 млн. дол перед групою компаній "Газпром". Всі суди, в тому числі Верховний Суд України, підтвердили це зобов'язання.
За словами співвласника RosUkrEnergo Дмитра ФІРТАША, швейцарська компанія перерахувала НАК "Нафтогаз України" 1,7 млрд. дол боргу, відчужуваний українському держхолдингу російським "Газпромом" в 2009 році. За його словами, НАК також отримала 450 млн. дол за послуги з транзиту і зберігання газу RosUkrEnergo.
"Нафтогаз" повинен був завершити повернення 12,1 млрд. кубометрів газу компанії RosUkrEnergo AG до кінця другого кварталу 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас