Тихонов: На житло для ветеранів передбачено 40 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тихонов: На житло для ветеранів передбачено 40 млн грн

Казна та Політика
145
На забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни I групи, які протягом тривалого часу стоять в черзі на житло, у державному бюджеті на 2011 рік передбачено 40 мільйонів гривень. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов за результатами засідання Уряду.
Як повідомили в прес-службі Кабміну, головним розпорядником цих коштів є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.
"Міністерство розподілить ці кошти між регіонами на підставі списків інвалідів Великої Вітчизняної війни I групи. Списки складаються Державною службою з питань інвалідів та ветеранів за пропозиціями місцевих держадміністрацій", - пояснив Тихонов.
Чиновник відзначив, що квартири будуть купувати на вторинному ринку, у житлових будинках, введених в експлуатацію, в об'єктах незавершеного житлового будівництва з терміном введення в експлуатацію в 2011 році.
"Головна умова, - каже Віктор Тихонов, - у квартирах повинні бути виконані внутрішні оздоблювальні роботи. Вартість 1 кв. метра загальної площі закуповуваного житла не повинна перевищувати граничну вартість".
"Для більшості областей гранична вартість 1 квадратного метра житла становить 4934 грн, для АР Крим, міста Севастополь, Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Одеської областей - 5363 грн, для міста - 7990 грн", - повідомив Тихонов.
Він також додав, що перевищення граничної вартості допускається, якщо різницю вартості буде оплачено за рахунок коштів місцевого бюджету, або коштів громадян, яким надається житло.
Всього, за словами віце-прем'єра, буде придбано 125 квартир.
Нагадаємо, минулого року вперше за багато років Уряд виділив кошти (понад 140 млн грн) для придбання житла Ветеранам Великої Вітчизняної війни I групи. Була придбана 491 квартира.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас