Попов і Черновецький домовилися, хто замінить Довгого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов і Черновецький домовилися, хто замінить Довгого

Казна та Політика
819
Сьогодні у Київради з'явиться новий секретар. І це буде жінка - Галина Герега, депутат фракції ГАК у Київраді, пише газета "Сегодня".
Ще напередодні всі були впевнені, що пост займе регіонал Володимир Дейнега. Але пізно ввечері Олександр Попов і Леонід Черновецький вирішили, що мер буде вносити саме кандидатуру Галини Гереги.
"Попову сказали, що Дейнега не підходить. Мовляв, він теж регіонал, а кияни і так кажуть, що ПР узурпувала владу. Черновецький же наполягав на кандидатурі Гереги, оскільки вона для нього нейтральна людина, а в іншому випадку погрожував повністю дестабілізувати роботу Київради, що Попову, природно, не вигідно", - пише "Сегодня". У мера дійсно могло б це вийти. По-перше, кандидатуру секретаря Київради повинен за законом вносити він. А якщо ж він не вносить, то Київрада вибирає сама тимчасового голову. За інформацією джерел газети, у Дейнеги голосів не набиралося, а значить, вибори могли б затягтися на невизначений час.
Герега - співвласник мережі будівельних супермаркетів "Епіцентр". У 2011 році вона разом з чоловіком увійшла до Топ-200 найбагатших людей України (версія журналу "Фокус"), зайнявши там 27-е місце. Їхні статки оцінюються в $890,8 млн. У подружжя є нерухомість в Іспанії, готель в Івано-Франківську. "Майданчики для своїх супермаркетів вона купувала на аукціоні, і не тільки в Києві. У неї є філії "Епіцентру" в різних містах України, і скрізь землю вони з чоловіком купували", - сказав "Сегодня" глава фракції ГАК у Київраді Олександр Пабат.
Сама Галина Герега каже, що про своє обрання нічого не знає. "Буде сесія, тоді й подивимося".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас