Адвокати просять Пшонку припинити кримінальну справу проти Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокати просять Пшонку припинити кримінальну справу проти Кучми

Кримінал
183
Адвокати просять генерального прокурора України Віктора Пшонку скасувати постанову про порушення кримінальної справи стосовно колишнього президента України Леоніда Кучми. Про це повідомив адвокат екс-президента Віктор Петруненко.
Він розповів, що разом з адвокатом Сергієм Ульяновим вони звернулися до генпрокурора України зі скаргою на незаконність кримінального переслідування їхнього підзахисного.
Адвокати просять генпрокурора скасувати постанову його першого заступника Рената Кузьміна про порушення кримінальної справи щодо Кучми за частиною 3 статті 166 Кримінального кодексу України (перевищення влади і посадових повноважень), а також залишити чинною постанову слідчого з особливо важливих справ ГПУ Олександра Харченко від 10 вересня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно Кучми та інших осіб.
У скарзі адвокати посилаються на встановлену наслідком суперечливість свідчень колишнього охоронця глави держави Миколи Мельниченка і неспроможність інших доказів, що є в справі. Зокрема, адвокати вказують на констатацію слідчим ГПУ Харченко того, що у висновках фоноскопічних експертиз у справі не міститься висновку про автентичності записів, вилучених у Мельниченка, а також не виключається їх монтаж.
Як повідомили джерела, близькі до ГПУ, розглянути дану скаргу генпрокурор повинен протягом трьох днів.
Як повідомлялося, 7 вересня 2010 слідчий Генпрокуратури Харченко виніс постанову про притягнення колишнього генерала міліції Олексія Пукача до кримінальної відповідальності. Згідно з цією постановою, слідство Генеральної прокуратури України встановило, що Пукач отримав наказ убити журналіста Георгія Гонгадзе від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.
8 жовтня 2010 р. Генеральна прокуратура України звільнила керівника слідчої групи у кримінальній справі про вбивство Георгія Гонгадзе Харченко. Начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко повідомив, що "наказом генпрокурора за власним бажанням Харченко звільнений у зв'язку з виходом на пенсію".
21 березня порушена кримінальна справа відносно екс-президента Леоніда Кучми. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства Гонгадзе (частина 3 статті 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки майора управління Держохорони Мельниченка визнані речовим доказом у справі. Кучма перебуває на підписці про невиїзд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас