Янукович: Український суд не може оцінити дії Росії щодо газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Український суд не може оцінити дії Росії щодо газових контрактів

Енергетика
261
Президент Віктор Янукович вважає, що українські суди не повноважні схвалювати рішення щодо дій представників Росії при укладенні газових контрактів з Україною в 2009 році. Про це сказав президент Віктор Янукович у ході зустрічі з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.
"Український суд не може ухвалити рішення по відношенню до дій Росії. Тому питання судової справи - воно стосується в даному випадку тільки української сторони", - сказав президент.
Янукович підкреслив, що дії Генеральної прокуратури при розслідуванні справ, що стосуються газових контрактів-2009, також обмежені українським законодавством. В свою чергу Баррозу зазначив, що не може прокоментувати це питання.
Як повідомлялося, перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін не виключає можливості того, що укладені з Росією в 2009 році газові контракти можуть бути скасовані в судовому порядку.
Раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишньої тоді прем'єр-міністром Юлії Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році, а також справу проти колишнього голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олега Дубини за підозрою в перевищенні повноважень при укладанні цих контрактів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас