"Газпром": Ціна на газ для України є справедливою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром": Ціна на газ для України є справедливою

Енергетика
692
Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер вважає "витівку" переглянути, і навіть скасувати, російсько-українські газові угоди в судовому порядку "абсолютно неконструктивною і безперспективною".
"Вперше в історії взаємин з Україною створена довгострокова контрактна база, яка повністю відповідає багаторічній міжнародній практиці ведення газового бізнесу. Дії з виконання контракту не можуть бути поставлені під сумнів", - сказав він.
"Ціна, яка тепер визначається за формулою, є ринковою і справедливою. І треба пам'ятати, що "Газпром" не може запропонувати Україні більш привілейовані умови в ціні на газ в порівнянні з іншими учасниками Митного союзу", - додав Міллер.
Нагадаємо, перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін в ефірі одного з телеканалів заявив, що російсько-українські газові угоди, укладені в 2009 році, можуть бути скасовані в судовому порядку.
Як повідомлялося, прем'єр Микола Азаров вважає, що оптимальною ціною на російський газ для України є 200 доларів за 1 тисячу кубометрів. Азаров заявив, що прем'єр Росії Володимир Путін погодився сісти за стіл переговорів щодо перегляду формули ціни на газ і для початку цих переговорів в Україну 19 квітня приїде віце-прем'єр Росії Сечин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас