Литвин: Денонсація Харківських угод за нинішніх обставин нереальна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Денонсація Харківських угод за нинішніх обставин нереальна

Енергетика
382
Денонсація Харківських угод за нинішніх обставин нереальна. Про це заявив спікер парламенту Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що (денонсація Харківських угод) за тих умов, коли буде ухвалено нову газову угоду, тоді автоматично втратить силу чинна газова угода... хочу остаточно сказати, що на сьогоднішній день без нових переговорів зняття відповідного рішення, денонсація Харківських угод - це просто нереально", - заявив Литвин.
При цьому фракція БЮТ-Батьківщина (БЮТБ) пропонує створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) у Верховній Раді (ВР) України з метою денонсації Харківських угод.
"Ми пропонуємо створити ТСК і розібратися, що за останній рік реально відбулося у відносинах з Росією, і за результатами роботи комісії ми будемо пропонувати скасувати ці угоди (Харківські)", - заявив голова БЮТБ І. Кириленко, зазначивши, що "Україна бездоганно виконує свої зобов'язання в рамках Харківських угод... але з іншого боку ми не бачимо стабілізації цін на газ, вони навіть за європейськими мірками великі... тобто поліпшення відносин з Російською Федерацією реально не відбулося".
Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що "ми повинні розуміти наслідки денонсації Харківських угод. Ціна газу тоді виросте ще на 100 дол, тому заявляти такі речі потрібно дуже обережно і обережно говорити про них".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас