МВФ: Україна отримає черговий транш після того, як виконає свої зобов'язання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Україна отримає черговий транш після того, як виконає свої зобов'язання

Казна та Політика
821
Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділить черговий транш кредиту Україні за програмою stand by після того, як влада країни виконає свої обіцянки підвищити ціни на газ для населення та провести пенсійну реформу, заявив глава Європейського департаменту МВФ Антоніо Боргес в суботу під час весняної зустрічі МВФ та Світового банку, яка відбулася у Вашингтоні.
Київ вже отримав два транші на загальну суму понад 3,4 млрд доларів, проте міжнародні кредитори поставили перед Україною низку умов, зокрема, щодо скорочення бюджетного дефіциту, проведення пенсійної реформи і підвищення цін на газ для населення для отримання наступних траншів. Українська громадськість негативно сприйняла такі вимоги МВФ. У той же час в Міністерстві фінансів сподіваються, що Україна отримає черговий транш у червні.
"Найбільші проблеми - у сфері податків і фінансів. Ми хочемо, щоб країна виконувала свої зобов'язання: проводила пенсійну реформу, підвищувала ціни на газ. Як тільки це відбудеться, ми продовжимо виділення коштів", - цитує Боргеса український телеканал "Інтер". Представники українського уряду раніше заявляли, що країна могла б обійтися без грошей МВФ.
Місія МВФ буде працювати на Україні в травні. У разі вдалого перегляду програми співпраці виділення траншу МВФ в обсязі 1,5 млрд доларів можливе в червні поточного року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас