Президент Євросоюзу назвав головну мету коаліції у Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Євросоюзу назвав головну мету коаліції у Лівії

291
Необхідно продовжувати "надавати військовий тиск на Муаммара Каддафі, щоб змусити його піти", вважає президент Євросоюзу Херман ван Ромпей. Догляд Каддафі - "головна мета коаліції", заявив він сьогодні в інтерв'ю французьким ЗМІ.
"Каддафі, як і раніше, залишається на місці, але він значно ослаблений, - сказав глава ЄС. - На мій погляд, треба продовжувати надавати військовий тиск, - це вже завдання не Євросоюзу, а НАТО, - і треба діяти таким чином, щоб він залишив владу. У цьому головна мета. Про це публічно заявили Барак Обама, Ніколя Саркозі та Девід Кемерон і вони мають рацію. Неможливо забезпечити адекватний захист цивільного населення, якщо прихильники Каддафі не покинуть його базу".
Ван Ромпей вважає Перехідну національну раду Лівії, визнану до теперішнього часу тільки Францією, Італією і Катаром, "цілком прийнятним співрозмовником". У той же час він визнав, що Євросоюз втратив нагоду виробити єдину позицію щодо ПНР через розбіжності між країнами-членами з цього питання.
Запропонована ЄС операція "Єврофор Лівія" з надання гуманітарної і військової допомоги населенню лівійського міста Місрата, де йдуть бої, "можлива лише в разі термінового прохання ООН і лише в рамках міжнародного мандата", сказав президент ЄС.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас