Росія обіцяє Україні перегляд умов поставок газу за вступ до МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обіцяє Україні перегляд умов поставок газу за вступ до МС

Енергетика
629
Якщо Україна увійде до Митного союзу, Росія може переглянути раніше укладену угоду про механізми справляння мита при експорті газу в Україні. Про це в ефірі телеканалу "Росія 24" заявив перший віце-прем'єр Російської Федерації (РФ) Ігор Шувалов.
За його словами, в РФ усвідомлюють короткострокові втрати російської економіки від певних рішень, у разі вступу України до Митного союзу.
"У тому числі нам би довелося вирішити питання безмитного продажу газу Україні", - заявив він.
Шувалов також назвав "перебільшенням" думку про те, що Росія наполягає на вступі України до Митного союзу. За його словами, РФ ще рік тому разом з українською стороною в рамках спеціально створеної робочої групи почала вивчати різні інтеграційні схеми, що сприяють успішному розвитку економіки України.
Щодо постачань газу з Росії в Україну з 1 квітня 2010 року діє спеціальне мито. Згідно з угодою, в 2010 році в Україні було безмитно поставлено 30 мільярдів кубометрів газу, в 2011-2019 роках щорічно безмитно повинні поставлятися 40 мільярдів кубометрів газу. Обсяги газу, що перевершують цей показник, обкладаються загальним 30%-м митом на експорт газу з Росії. Раніше Україна, в тому числі, і в рамках переговорного процесу про вступ до Митного союзу, заявляла про необхідність перегляду ціни на газ, що поставляється в країну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас