Азаров: Російський газ для України насправді має коштувати 200 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Російський газ для України насправді має коштувати 200 дол.

Енергетика
591
Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що справедлива ціна на російський газ для України становить близько 200 доларів за тисячу кубометрів. Таку думку глава уряду висловив під час офіційного візиту до Китайської Народної Республіки, повідомили УНН в прес-службі КМУ.
Глава уряду підкреслив, що на переговорах з російською стороною Україна продовжує наполягати на перегляді формули ціни на імпортований російський газ.
"Ми представили нашим російським колегам вагомі аргументи, зокрема ми порівняли ціни на газ для Польщі і Німеччині. Зараз ціна на газ для Польщі - 320 доларів за тисячу кубометрів, для Німеччини - 330. Якщо від цієї ціни відняти транспортну складову і деякі інші витрати, то справедлива ціна на газ для України, яка відповідає контрактами із західними партнерами, буде становити приблизно 200 доларів за тисячу кубометрів", - зазначив Азаров.
При цьому він нагадав, що глава уряду РФ Володимир Путін погодився вивчити можливість вирішення питання обґрунтованості формули ціноутворення на природний газ для України. Для проведення переговорів 19 квітня в Україні прибуде заступник голови уряду Росії Ігор Сєчін.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас