G20: Світова економіка відновлюється, але ризики її падіння зберігаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20: Світова економіка відновлюється, але ризики її падіння зберігаються

Казна та Політика
274
Світова економіка відновлюється, однак ризики все ще зберігаються. Таку думку висловили міністри фінансів і глави центробанків країн "великої двадцятки" (G20).
У спільній заяві за підсумками зустрічі вони відзначили, що економічні позиції стають міцнішими, а попит у приватному секторі зростає, передає Associated Press. У той же час вони уточнили, що ризики падіння залишаються в силі.
Учасники зустрічі закликали країни до пильності і подальшого зміцнення економіки.
Торкаючись ситуації в країнах Близького Сходу і Північної Африки, міністри G20 висловили побоювання щодо майбутніх цін на енергоносії. У зв'язку з подіями в Японії виникають додаткові занепокоєння з цього питання.
Окремо в комюніке йдеться про необхідність зміцнювати міжнародну валютну систему. Для цього країни-члени G20 мають намір, зокрема, фокусувати зусилля в короткостроковій перспективі на досягненні прогресу в області ліквідності на світових ринках. Вони також мають намір робити кроки для зміцнення співпраці, щоб уникнути хибних кроків.
Нагадаємо, 11 квітня ц.р. Міжнародний валютний фонд (МВФ) залишив прогноз щодо зростання світової економіки в 2011 р. на рівні 4,4%, в 2012 р. - на рівні 4,5%. Відновлення економіки Європи буде поступовим і нерівномірним, відзначили експерти МВФ у своїй доповіді. Крім того, на боргові проблеми країн єврозони все ще не можна не зважати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас