Співробітники СБУ провели обшук у приміщенні управління екології КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники СБУ провели обшук у приміщенні управління екології КМДА

Кримінал
230
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) сьогодні, 15 квітня, провели обшуки в приміщеннях Головного управління екології та охорони природних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це РБК-Україна повідомила голова прес-служби СБУ Марина Остапенко.
Відповідно до отриманої інформації, обшуки проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом розтрати екс-керівниками Оболонської райдержадміністрації (РДА) Києва ввіреного їм майна громади району (ч. 5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" Кримінального кодексу України).
Так, між Оболонською РДА та товариством, що займається будівництвом, було укладено угоду про забудову мікрорайону. Згідно з документом, громада району в результаті забудови мала отримати квартири для громадян, які перебувають на квартирній черзі, а також соціальні споруди. Але інвестор порушив умови угоди і не передав належну кількість квартир місту, що передбачалося цим договором.
Нагадаємо, 2 грудня 2010 р. Київрада створила тимчасову контрольну комісію для перевірки діяльності Оболонської РДА щодо залучення інвесторів при використанні майна територіальної громади.
Варто також відзначити, що напередодні стосовно глави Печерської РДА м. Києва Сергія Сущенка були проведені слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної у зв'язку з незаконним відчуженням комунальної і державної власності в Печерському районі Києва.
Трьома днями раніше голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов заявив, що земельні відчуження, вчинені київською владою, досягли 70 млрд грн, а розкрадання зі столичного бюджету склали близько 4 млрд грн.
Раніше, 31 березня ц.р., Попов повідомляв, що найближчим часом будуть звільнені з займаних посад ті чиновники КМДА, які підписували рішення, прийняті Київрадою, і що стосуються незаконного відчуження власності територіальної громади Києва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас