НБУ: Виплати вкладникам Родовід Банку через Ощадбанк планується почати з 23 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Виплати вкладникам Родовід Банку через Ощадбанк планується почати з 23 квітня

Кредит&Депозит
734
Виплати вкладникам підконтрольного уряду проблемного Родовід Банку через Державний ощадний банк України (Ощадбанк, обидва Київ) планується почати з 23 квітня, повідомив заступник глави Національного банку України (НБУ) Ігор Соркін.
"Плануємо вже 20 квітня розпочати реєстрацію... З 23 числа плануємо розпочати виплати", - сказав він журналістам під час Міжнародного інвестиційного форуму "Ялтинські ділові зустрічі".
"Ніяких зривів не буде", - підкреслив він.
Заступник голови НБУ також повідомив, що монетизація відповідних облігацій внутрішньої державної позики буде проводитися в міру необхідності.
Говорячи про перспективи Родовід Банку після переведення його зобов'язань в Ощадбанк, Соркін повідомив про плани зміни керівництва кредитно-фінансової установи і переведення його діяльності в режим "поганого банку" для державних фінустанов.
"Він не буде "поганим банком" для всіх банків, які мають погані активи... Ті активи (держбанків), з якими не зможуть впоратися, - по них будуть прийматися рішення щодо переведення", - пояснив він схему роботи банку.
Як повідомлялося, уряд України вирішив збільшити статутний капітал Родовід Банку до 12,36 млрд грн в рамках здійснення операції з переведення його вкладників у Державний ощадний банк України (Ощадбанк, Київ). Сума докапіталізації Родовід Банку відповідає його обсягу вкладів фізичних осіб: всі вони будуть передані в Ощадбанк.
Докапіталізація банку буде проводитися за рахунок випуску семирічних облігацій внутрішньої державної позики з прибутковістю 9,5% річних.
Родовід Банк (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований в 1990 році. У ході антикризової програми рекапіталізації банків у власність держави перейшло 99,9907% фінустанови.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2011 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 20-е місце (10,48 млрд грн): сукупні зобов'язання фінустанови становили 9,326 млрд грн, чистий збиток в 2010 році - 4,264 млрд грн. < / p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас