Тимошенко: Союзів "3+1"не існує в природі. Це - всього лише математика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Союзів "3+1"не існує в природі. Це - всього лише математика

Казна та Політика
528
Президент України, оголосивши про готовність співпрацювати з Митним союзом Білорусі, Росії і Казахстану у форматі "3 +1", потрапив у пастку своєї власної політики, вважає Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Про це повідомляє її персональний сайт.
"З одного боку, він хоче сподобатися західним політикам і безконечно говорить про вступ у зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, про євроінтеграцію... У той же час, він оголосив з трибуни Верховної Ради про формат вступу до Митного союзу, який називається "3 +1". Я думаю, що Президенту хтось, як мінімум, повинен був пояснити, що "3 +1" - це не формат можливої політичної чи економічної співпраці, а це просто приклад "3 +1 = 4", більше нічого, чотири і все", - підкреслила Тимошенко.
Вона додала, що установчі документи Митного союзу не передбачають жодних спеціальних процедур і винятків для окремих членів інтеграційної структури.
Лідер "Батьківщини" припустила, що Віктор Янукович досі не розуміє, що в разі приєднання України до Митного союзу "українська влада втратить приблизно до 40% своєї компетенції". "Це - наддержавна структура, яка передбачає прийняття всіх рішень більшістю голосів. Голоси розподіляються приблизно таким чином: 40% - Російській Федерації, по 20% - Білорусі та Казахстану і по 10% - ще двом країнам. Але питання в тому, що в будь-якому форматі 50% завжди будуть набиратися", - пояснила Юлія Тимошенко.
Вона висловила надію, що Президент "не захоче розлучатися з частиною своєї власної влади і поділитися з незрозумілим партнером, який насправді є непрогнозованим"
"У цьому є моя таємна надія", - риторично пожартувала вона, додавши, що зона вільної торгівлі з ЄС і підписання з ним угоди про політичну асоціацію несумісні з входженням України до Митного союзу.
"Треба це чітко усвідомлювати, знати і не робити дивних форматів "3 +1", яких не існує в політичній природі", - резюмувала Тимошенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас