ЄБРР схвалив стратегію для України на 2011-2014 роки обсягом 1 млрд євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР схвалив стратегію для України на 2011-2014 роки обсягом 1 млрд євро на рік

393
Рада директорів ЄБРР схвалила нову стратегію діяльності в Україні на 2011-2014 роки, повідомляє прес-служба банку.
Документ спрямований на підвищення енергоефективності та енергетичної безпеки, розкриття сільськогосподарського та промислового потенціалу країни, забезпечення високоякісної і надійної інфраструктури і подолання наслідків кризи у фінансовому секторі.
Обсяг фінансування у стратегії не зазначений, але, як повідомили Прайм-ТАСС в ЄБРР, фінансовий ресурс для України може сягати 1 млрд євро на рік. "Ця сума буде більшою, якщо почнеться реальне реформування "Нафтогазу України". Там багато проектів та суми можуть бути серйозні", - пояснив співробітник банку.
"Зменшення темпів реформ і погіршення інвестиційного клімату неминуче призведуть до зменшення обсягу інвестицій банку в державний і приватний сектори економіки", - йдеться в повідомленні ЄБРР.
В енергетиці банк буде підтримувати будівництво і модернізацію мереж електропередач та об'єктів, необхідних для інтеграції України в європейський енергетичний ринок. ЄБРР також готовий підтримувати підвищення безпеки ядерної енергетики, де він буде забезпечувати високий рівень технічних і екологічних попередніх досліджень, необхідних для подальшої роботи в цьому напрямку. ЄБРР візьме участь у фінансуванні завершення модернізації ключових міжнародних коридорів, які пов'язують країну з ЄС, а також пріоритетних національних і регіональних доріг.
У фінансовому секторі основні пріоритети будуть включати забезпечення банків цільовим довгостроковим кредитним та акціонерним фінансуванням.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас