Жителям негазифікованих будинків знизили тариф на електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителям негазифікованих будинків знизили тариф на електрику

Енергетика
833
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) встановила знижений тариф на електроенергію для всіх багатоквартирних будинків, не підключених до тепломереж і газопостачання.
Відповідне рішення НКРЕ ухвалила на засіданні в четвер.
Мешканці будинків без газу і центрального теплопостачання з 1 травня будуть платити за електроенергію за тарифом 21,54 копійки за кіловат-годину (з ПДВ) незалежно від обсягів споживання.
Раніше такий тариф застосовувався виключно до будинків, розташованих в населених пунктах, які повністю не газифіковані і не мають центральних систем теплопостачання.
"Якщо такий будинок розташований, наприклад, в Києві, то раніше його мешканцям доводилося платити за електрику на загальних підставах. За зниженим тарифом платили лише ті, в кого все місто без газу і тепла. Тепер ми виправили це", - зазначив член комісії Валерій Кальченко.
Визначати, які будинки не підключені до газу і центрального теплопостачання, буде Держінспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання тепло-і електроенергії.
Як повідомлялося, у Дебальцевому (Донецька область) вже 15 років живуть без газу та гарячої води, однак за електроенергію, яку мешканці багатоповерхівок використовують для приготування їжі та обігріву, вони платять за найвищим тарифом - 36 з половиною копійок за кіловат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас