Меркель і Клінтон: Наша спільна мета - відставка Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Клінтон: Наша спільна мета - відставка Каддафі

Казна та Політика
227
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і держсекретар США Хілларі Клінтон підкреслили, що їхні країни переслідують в Лівії спільні цілі і вимагають відставки лівійського глави Муамара Каддафі. "Наша мета - подбати про те, щоб Каддафі більше не був керівником Лівії, а пішов у відставку і дав простір для демократичних перетворень у своїй країні", - цитує агентство DAPD заяву Меркель після переговорів у четвер, 14 квітня, з Хілларі Клінтон у відомстві федерального канцлера.
Держсекретар США зробила аналогічну заяву. "Ми переслідуємо спільну мету - покласти край режиму Каддафі у Лівії. І ми в багатьох відносинах сприяємо тому, щоб цю мету здійснити", - сказала вона. Ні Меркель, ні Клінтон не зробили жодних заяв щодо можливості розширення операції в Лівії, на чому наполягають, зокрема, Франція і Великобританія.
"Сьогодні ми поговоримо про те, як ми можемо використовувати не тільки військові можливості, але і політичний процес", - зазначила Ангела Меркель, кажучи про відкрилася 14 квітня в Берліні конференції міністрів закордонних справ країн НАТО з Лівії. Федеральний канцлер висловила задоволення з приводу того, що Берлін, за її словами, вперше за останні 15 років "приймає і вітає" голів МЗС країн Північноатлантичного альянсу.
Франція і Німеччина після довгих суперечок з приводу способів вирішення конфлікту в Лівії, перед відкриттям зустрічі натовських міністрів спробували згладити розбіжності. Глави МЗС ФРН і Франції Гідо Вестервелле і Ален Жюппе після зустрічі в Берліні підкреслили, що їхні країни переслідують в Лівії спільні цілі. Французький міністр, однак, зазначив, що сторони розходяться в думках щодо способів їх досягнення.
У той час як Німеччина не бере участі в операції НАТО в Лівії, Франція стала першою країною, яка нанесла повітряні удари по об'єктах лівійського керівника Муамара Каддафі, нагадує агентство AFP. Ален Жюппе, втім, заявив, що він не вважає розбіжності з Німеччиною "драмою" і підкреслив, що Франція також переконана в тому, що у лівійського конфлікту може бути лише політичне, а не військове рішення.
Зі свого боку Гідо Вестервелле зажадав негайного припинення вогню в Лівії, додавши, що у цієї країни може бути "вільне і безпечне майбутнє" лише без Муамара Каддафі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас